Loopbaancoaching

Nieuwe prikkel voor je carrière

Loopbaan coaching

Nieuwe prikkel voor je carrière

Je loopbaan én jezelf onder de loep nemen. Met je loopbaancoach een goed gesprek voeren over vragen zoals ‘Wie ben ik’, ‘Wat kan ik’, ‘Wat wil ik daar dan mee’ en ‘Op welke plek komt dat het beste tot zijn recht’.
En de ultieme vraag: ‘Waar kom ik nou echt m’n bed voor uit?’

Je loopbaan én jezelf onder de loep nemen. Met je loopbaancoach een goed gesprek voeren over vragen zoals ‘Wie ben ik’, ‘Wat kan ik’, ‘Wat wil ik daar dan mee’ en ‘Op welke plek komt dat het beste tot zijn recht’.
En de ultieme vraag: ‘Waar kom ik nou echt m’n bed voor uit?’

Heb je het idee dat jouw talenten en ervaring onvoldoende benut worden? Of ben je niet meer tevreden in je huidige baan en wil je je loopbaan een nieuwe richting geven? Vraag je je af of je huidige baan wel écht bij je past?
Herken je jezelf in één van deze situaties of heb je een andere vraag rondom jouw loopbaan? Dan is loopbaancoaching wellicht iets voor jou.

NIEUWE PRIKKEL VOOR JE LOOPBAAN

Promotie maken of juist niet, in de breedte ontwikkelen, het roer om, geen idee hebben wat je precies wil: zomaar wat 'smaken' in loopbaancoachvragen.
Elke coachvraag maken we samen concreter -zodat verwachtingen voor alle betrokkenen helder en hetzelfde zijn- en dan gaat het coachingstraject van start.

Wij zien coaching als ‘De ander helpen het beste uit zichzelf te halen’. Dat wil zeggen dat jouw loopbaancoach zijn/haar uiterste best doet voor je, maar jij bent vooral aan zet. Het is uiteindelijk aan jou om 'het' (wat dat ook maar is) te laten zien. Want wij kúnnen en wíllen jou niet veranderen. Dat laten we graag aan jou zelf over.

Ontdekkingsreis

De ware ontdekkingsreis bestaat niet uit het bekijken van nieuwe plaatsen, maar uit het kijken met andere ogen naar jezelf en de wereld om je heen.

Samen met je coach neem je je loopbaan én jezelf onder de loep. Daarbij gaat het o.a. over: ‘Wie ben ik’, ‘Wat kan ik’, ‘Wat wil ik daar dan mee’ en ‘Op welke plek komt dat het beste tot zijn recht’.
Nadenken over je loopbaan is een ontdekkingsreis. Je loopbaancoach kijkt, denkt, loopt en ontdekt graag met je mee. Zij helpt je te ontdekken waar jij nou echt ‘je bed voor uit komt’.

PRAKTISCH
PERSOONLIJK
RESULTAATGERICHT
COACHEN

Je bent in goede handen

Onze loopbaancoaches hebben een arsenaal aan ‘gereedschappen’ om jou te helpen beweging in je loopbaan te krijgen.
In de richting die jij wilt.
Je coach houdt je een spiegel voor, vraagt je de hemd van het lijf, luistert en vraagt door, neemt geen genoegen met vage antwoorden, checkt zaken, zoekt je grenzen op, confronteert, doet diverse praktische oefeningen met je, moedigt je aan, prikkelt, helpt je keuzes te maken, viert successen met je, doet suggesties en helpt je bij het maken van je eigen afspraken en het geven van je eigen tips.
En dat allemaal in een open sfeer die tegelijk ontspannen en scherp is. En altijd respectvol.

Maatwerk in de praktijk

Loopbaanvragen zijn er in vele varianten. Iedere vraag verdient een maatwerkbenadering. Daarom maakt je coach een inschatting wat voor jou de beste aanpak is. Dat mag je van onze professionele en ervaren loopbaancoaches verwachten.
Welke vorm ook gekozen wordt, het is altijd persoonlijk, praktisch en resultaatgericht.

Hieronder een greep uit de loopbaancoachvragen waarmee wij aan de slag mochten samen met onze coachees:

  • Ik heb het niet naar mijn zin op m'n werk, maar weet niet of ik wel weg wil. Kun je me helpen?
  • Ik doe het goed en iedereen is tevreden op mijn werk, maar er sluimert twijfel bij me. Hoe kom ik daar vanaf?
  • Ik werk al 23 jaar bij dezelfde werkgever. Moet ik niet eens ergens anders gaan werken?
  • Ik twijfel of ik moet solliciteren op een interne vacature (promotie). Wat is wijsheid?
  • Ik wil iets anders, maar ik weet niet wat. Ik vind zoveel leuk. Hoe kom ik erachter wat écht bij me past?
  • Ik doe mijn werk op routine en vind het hartstikke leuk. Maar ik wil ook meer uitdaging. Is dat gek?
  • Mijn manager zegt dat ik uit m'n comfortzone moet stappen, maar ik weet niet of ik dat wel wil/durf. Kun je me helpen?
  • Ik heb net promotie gemaakt, maar ik denk dat zoveel verantwoordelijkheid niet bij me past. Wat moet ik doen?

WIL JIJ BEWEGING IN JE LOOPBAAN?

Kun jij de hulp van een professional gebruiken om je loopbaan een frisse impuls te geven? Of twijfel je nog of loopbaancoaching iets voor je is?
Zet dan de eerste stap, klik op de knop hieronder en vul het contactformulier in.

Of bel meteen naar 035 - 626 74 84 en vraag naar de loopbaancoach van je voorkeur.
Als je nog geen voorkeur voor één van onze loopbaancoaches hebt, vraag dan naar Peter Oosting. Hij denkt graag met je mee en zal je eerlijk adviseren. 

Klanten over ons

★★★★★

Samen met Oraki hebben we de trainingen ‘Resultaatgericht samenwerken’ vormgegeven en uitgevoerd. Een zeer plezierige samenwerking. Oraki is pragmatisch, helder en zonder ‘opsmuk’. Zaken worden benoemd zoals ze zijn, met respect voor iedereen.
Anoeska Mosch
Alkmaar Academie, gemeente Alkmaar
Oraki creëert een fijne, informele en laagdrempelige sfeer. Geen ellenlange theorie, maar inspirerende, praktische, toepasbare praktijkoefeningen. De trainer is duidelijk, direct en houdt je een spiegel voor, met als doel zelf na te denken en inzicht te krijgen in de situatie.
Tanja Leguijt
HR Adviseur / Gemba Service B.V.
Oraki = flexibel en toegankelijk.
Margot Fisser
Consulent Vrijwilligerscentrale / Welzijn Lelystad
De trainer staat open voor dat wat zich aandient en sluit aan bij de verschillende deelnemers. Kracht in deelnemers naar boven halen. Inspiratie voor ontwikkeling en groei.
Monique Dames
Coördinator Post Oost Plus / Civic Amsterdam
Oraki had oprechte aandacht, met veel tijd voor de uitvraag. De deskundigheid en flexibiliteit sloot goed aan bij de vraagstukken van teams. Samenwerken met de trainer van Oraki leidde tot win-win situaties. Hij gaf ruimte zonder de regie te verliezen.
Marianne Juk
HRM-adviseur / Gemeente Dronten
Betrokken, in verbinding en doortastend. Zo ervaar ik Oraki. En onze medewerkers voelen zich vanzelf veilig om te leren. De trainingen van Oraki zetten je in beweging!
Angelina Carol
Opleidingsadviseur Ontwikkelnavigator / Gemeente Schagen
Kwaliteit/betrokken/persoonlijk, maatwerk voor medewerkers en manager.
Rob van der Mark
Teammanager Service & Onderhoud / Gemeente Zeist
Het enthousiasme maar ook de professionaliteit, humor, persoonlijke touch en flexibiliteit waarmee jullie trainen en de trainingen organiseren is heel speciaal en super prettig om als opleidingscoördinator mee samen te werken. jullie geven energie!
Suzanne van Lijf
Opleidingscoördinator / Learn@Maastricht
Ik zie Oraki niet als een doorsnee trainingsbureau, maar als partner! Daarin zit het verschil! Met de menselijke maat als uitgangspunt.
René Grotens
Directeur bedrijfsvoering - Servicecentrum / Gemeente Zeist
Oraki is nog steeds regelmatig bij onze organisatie betrokken met bijv. (team)coaching of workshops. We werken altijd samen op basis van vertrouwen en respect.
Jacqueline Spelhofen
Senior Personeel & organisatie / gemeente Zeewolde
Authentiek bedrijf dat werkelijk bijdraagt aan verandering. Empathisch en ontwapenend eerlijk. Laten je in je waarde. Ze geven inspirerende, onderscheidende, creatieve workshops. En niet onbelangrijk; praktisch en toepasbaar.
Cees van Wijnen
Sectorhoofd Grondgebied / loco-gemeentesecretaris / Gemeente Beemster
Iedereen was positief over jullie training, ook de mensen bij wie het wat ’schuurde’. Jullie benadering was altijd respectvol. De samenwerking tussen jullie als trainers en ons als managers was mooi.Ik ben onder de indruk van wat we bereikt hebben.
Sander de Bruin
Afdelingshoofd Middelen / Gemeente Oldenzaal
Oraki spreekt mij aan omdat ze in hun trainingen creatieve werkvormen gebruiken, waarin elke cursist tot zijn recht komt. Aan het eind staan er concrete afspraken op papier om het geleerde in de praktijk toe te passen.
Lea Luijten
RMC coördinator en deelprojectleider actieplan jeugdwerkloosheid Utrecht Midden
Hun kracht is dat de verantwoordelijkheid voor ontwikkeling bij de medewerker zelf blijft liggen. Oraki biedt een helpende hand voor wie hem aan wil pakken. Een aanrader voor iedereen die gelooft dat ontwikkeling vraagt om een eerlijke en open blik op jezelf!
Bart van Loenen
Teamleider Vergunningen en Handhaving / Gemeente Zutphen
De kracht van de trainer is zijn open respectvolle houding in combinatie met zijn vakkennis, ervaring, geduld en gedrevenheid. Daardoor voelen mensen zich veilig om zichzelf te zijn en zetten ze net een stapje extra.
Marijke Pruijs
Coach, trainer / Gemeente Zutphen
Iedereen weet dat je bij Oraki niet wegkomt met vage voornemens of halfbakken afspraken. Ik zelf kreeg ook feedback, en wel zodanig dat het direct bruikbaar is.
Jan van Ginkel
Algemeen directeur / Werkorganisatie De Waard
Een teamdag waarin helder werd waar het in de samenwerking aan schortte. Vooral de creatieve werkvormen spraken erg aan. We zijn met goede voornemens terug gegaan en gaan het geleerde in praktijk zien te brengen.
Conny Hesse
Hoofd PJC / gemeente Kampen
Oraki ondersteunde onze afdeling bij een Cultuurdag: natuurlijk, met een doel voor ogen en een prima resultaat! De “gedoetjes” werden door goede acties opgelost.
Wil Reijnders
Afdelingshoofd Welzijn / Gemeente Medemblik
Waarom Oraki? Prettig in de samenwerking, goede trainingen en trainers die het vak met hun hart doen. Cursisten voelen zich meteen op hun gemak bij de training. Er is vertrouwen en dit komt de training zeker ten goede!
Marjo Tot
Opleidingscoördinator / Hollands Kroon Academie
Een mooie spiegel: ik zie dat ik veel meer invloed heb dan ik dacht. Veel impact: we kunnen nu al beter onze ontwikkeling zelf vorm geven. Dat geeft houvast om met alle veranderingen bij onze gemeente om te gaan.
Maamke Schouten
Sectormanager Publiekszaken / Gemeente Medemblik
Oraki heeft ons traject op een zeer betrokken, authentieke en enthousiaste manier begeleid. Dat heeft geleid tot een resultaatgerichtere organisatie.
Risa Homan
Manager afd. Samenleving / Gemeente Enkhuizen
De trainers van Oraki sluiten aan bij de realiteit en dragen met enthousiasme kennis uit.
Barry Oeljee
Interim P&O-adviseur / gemeente Zeist
Ik word steeds helemaal enthousiast over de wijze waarop jullie mensen in beweging zetten.
Wies Kloosterhuis
P&O adviseur / gemeente Kampen
Met zulke enthousiaste cursusleiders word je zelf ook enthousiast.
Margaret Bakkum-Vos
Directiesecretariaat / Gemeente Medemblik
Oraki is er in geslaagd om op een ontspannende manier een voor veel mensen spannend onderwerp bespreekbaar te maken. Zij maken het veld rijp om het zaadje te kunnen planten. Het laten groeien tot een mooie plant is de taak van onszelf.
Michelle Mengerink
Afdelingshoofd Beleid en Ontwikkeling / Gemeente Oldenzaal
Wij hebben –net als Oraki- ‘eigenaarschap’ en ‘verantwoordelijkheid’ hoog in het vaandel. Oraki heeft ons uitstekend geholpen om doelgericht met elkaar in gesprek te gaan zodat elke medewerker eigenaar is van persoonlijke ontwikkeling en te behalen resultaten.
Wouter Slob
Gemeentesecretaris, algemeen directeur / Gemeente Medemblik
Actief luisterend oor; scherpe analyses; zelf de keus vwb trainer en in staat om zowel een groep als een individu op respectvolle wijze een spiegel voor te houden.
Karin Bosga
Teammanager Front office Maatschappelijke ontwikkeling / Gemeente Kampen
Oraki orakelt niet, is niet zweverig, maar gaat naast de opdrachtgever staan. En als dat nodig is met de voeten in de "modder". Oraki laat betrokkenheid zien, speelt in training in op wat er leeft in de organisatie.
P&O-adviseur
Technisch bedrijf MKB
Laagdrempelig, doortastend, eerlijk, puur.
Ingrid Christ
HR Manager / Koopmans Meel
Oraki: fris, professioneel en prettige mensen (ook niet onbelangrijk).
Grytsje Klazema
Directeur / KPO
Met Oraki bereik je op mensgerichte wijze resultaten.
Henriëtte de Jong
Oraki raakt mensen !
Egbert van Woerkens
Beleidsmedewerker / adviseur P&O / gemeente Wijk bij Duurstede
Wij kiezen voor Oraki omdat gevoel en inhoud kloppen !
Herman Bruins
Beleidsmedewerker P&O / Gemeente Kampen
Niet alleen een mooi verhaal maar echt meedenkend, praktisch en aanpassend aan de wens van de klant i.p.v. andersom.
Jessica Siegers
Manager backoffice Bouwen, Wonen en Bedrijven / Gemeente Slochteren
Oraki en haar medewerkers: een met zorg en aandacht, gerichte persoonlijke aanpak naar de wens van de klant. Daarbij gaan jullie gelukkig lef en verandering niet uit de weg terwijl zeker een positieve en veilige (leer)omgeving gecreëerd wordt.
Kirsten Rondeel
P&O adviseur / Gemeente Oost Gelre
Meedenkend, sensitief, origineel, deskundig, klantvriendelijk, praktijk- en resultaatgericht. Oraki verkoopt geen gebakken lucht, snelle praatjes, maar gaat echt op de inhoud zitten. De trainers zijn betrokken bij een succesvolle toepassing in de praktijk.
Siefko Oosterhuis
Coördinator interne academie / Onderwijsgroep Noord
Oraki: praktisch en resultaatgericht.
Jeannette Jonkman
P&O adviseur / Gemeente Kampen
De trainers en coaches van Oraki schakelen makkelijk tussen abstractie en praktijk, denken mee en leveren maatwerk. Spreken de taal van onze medewerkers én managers en begrijpen waar het in onze organisatie om gaat.
Mariëlle Sluiter
Hoofd afdeling organisatieadvies / Gemeente Zeist
Wat me bij Oraki het meest frappeert is de heldere toonzetting waarmee ze de cursist direct raken.
prof. dr. ir. Kasper Boon
Hoofd opleidingen / HEMA academie
Betrokken, gedreven, persoonlijk, echt, in verbinding.
Marja Kamermans
P&O adviseur / Gemeente Schouwen-Duiveland
Oraki zoekt naar een aanpak die past bij het vraagstuk en de medewerkers in de organisatie. Ze werken vanuit betrokkenheid en de kracht van medewerkers, zonder de organisatievraag uit het oog te verliezen.
Els Welsink
Senior P&O-adviseur / Gemeente Smallingerland (2010)
Sterk in ruimte geven aan medewerkers binnen vastgestelde kaders, scherp in bevragen en benoemen van concrete doelen.
Adrian Lammers
Teamleider Binnensport / Gemeente Zeewolde
Oraki helpt mensen om te ontwikkelen op een manier die past. Met oprechte aandacht voor mensen. Door te vertrekken vanuit oprechte aandacht, en van daaruit bezig te zijn met de dingen die er echt toe doen, komt ontwikkeling op gang.
Dennis Vork
Afd.manager Strategie, bestuur & projectbureau / Gemeente Zeist
Met de hulp van Oraki is het gelukt de gesprekscyclus echt in te vullen en daar profiteren wij "dagelijks" van. Sterk in de aanpak is dat er ingespeeld is op onze praktijk, onze werkelijkheid, ons verhaal en dat voelt goed.
Gerold den Haan
Teamleider Klantcontact / Gemeente Molenwaard

Pin It on Pinterest