ALGEMENE COACHING OP COMPETENTIES

Haal het beste uit jezelf

ALGEMENE COACHING OP COMPETENTIES

Haal het beste uit jezelf

Loop jij tegen je eigen grenzen aan en heb je de wens om verder te gaan?

Dan zit je hier goed.
De coaches van Oraki zijn een onafhankelijke klankbord en sparringpartner die je uitdagen en respectvol een spiegel voorhouden. Betrokken professionals die je helpen een scherpe blik op jezelf te krijgen, zodat jij keuzes kunt maken die bij je passen.

Gun jezelf een coach en haal het beste uit jezelf.

Loop jij aan tegen je eigen grenzen en heb je de wens om verder te gaan?

Dan zit je hier goed.
De coaches van Oraki zijn een onafhankelijke klankbord en sparringpartner die je uitdagen en respectvol een spiegel voorhouden. Betrokken professionals die je helpen een scherpe blik op jezelf te krijgen, zodat jij keuzes kunt maken die bij je passen.

Gun jezelf een coach en haal het beste uit jezelf.

SAMEN OP ZOEK NAAR JOUW MOGELIJKHEDEN

Met je coach ga je op zoek naar jouw ontwikkelmogelijkheden. Praktisch als het kan, diepgaand als het helpt, een beetje theorie als het nodig is. Altijd gericht op jouw coachvraag en het gewenste resultaat.

SAMEN OP ZOEK NAAR JOUW MOGELIJKHEDEN

Met je coach ga je op zoek naar jouw ontwikkelmogelijkheden. Praktisch als het kan, diepgaand als het helpt, een beetje theorie als het nodig is. Altijd gericht op jouw coachvraag en het gewenste resultaat.

Er zijn veel verschillende competenties en ieder mens is uniek. Die combinatie maakt dat we zeer diverse coachvragen krijgen. Die maken we samen concreter -zodat verwachtingen voor alle betrokkenen helder en hetzelfde zijn- en dan gaat het coachingstraject van start.

Wij zien coaching als ‘De ander helpen het beste uit zichzelf te halen’. Dat wil zeggen dat jouw coach zijn/haar stinkende best doet voor je, maar jij bent vooral aan zet. Het is uiteindelijk aan jou om 'het' (wat dat ook maar is) te laten zien. Want wij kúnnen en wíllen jou niet veranderen. Dat laten we graag aan jou zelf over.

Persoonlijke coaching is dus niet alleen inspirerend, maar ook confronterend en resultaatgericht. Je gaat intensief met jezelf aan de slag en je wordt uitgedaagd in je eigen spiegel te kijken en de grenzen van je comfortzone op te zoeken.
Je gaat merken dat het makkelijker gaat waar je eerst moeite mee had. Of dat je durft waar je eerst onzeker over was.
Hoe mooi is dat!

PRAKTISCH
PERSOONLIJK
RESULTAATGERICHT
COACHEN

Elke coachvraag is uniek en verdient een maatwerkbenadering. Daarom maakt jouw coach steeds weer een inschatting wat voor jou de beste aanpak is. Dat is onderdeel van het eigenaarschap van je coach.
Welke vorm ook gekozen wordt, het is altijd persoonlijk, praktisch en resultaatgericht.

Hieronder een greep uit de coachvragen waarmee wij aan de slag mochten samen met onze coachees:

Persoonlijke effectiviteit

 • Ik wil me bewuster zijn van het effect van mijn communicatie.
 • Ik heb het niet naar m’n zin op het werk, maar ik weet niet precies hoe dat komt.
 • Ik wil graag leren hoe ik mezelf beter kan profileren.
 • Ik heb behoefte aan meer structuur, overzicht en rust.
 • Ik wil graag leren beter keuzes te maken, mede gericht op mijn balans werk-privé.
 • Ik wil mijn kwaliteiten en zwakkere punten beter leren kennen.
 • Ik loop al een tijdje op m’n tandvlees op m’n werk. Hoe kan ik uit die negatieve spiraal komen?
 • Ik ben nogal perfectionistisch. Kun je me leren de boel wat meer los te laten?
 • Ik ben onzeker. Hoe kan ik meer zelfvertrouwen opbouwen?
 • Hoe kan ik een steviger / assertiever gesprekspartner zijn?

Effectief leiderschap

 • Hoe kan ik beter mijn team aansturen?
 • Wat kan ik doen om in de communicatie met mijn medewerkers de juiste snaar te raken?
 • Ik ga aan een nieuwe baan als leidinggevende beginnen. Ik wil me daar graag wat zekerder in voelen.

Professionele effectiviteit

 • Hoe kan ik meer impact op mensen hebben in formele situaties?
 • Ik wil graag leren hoe ik beter met weerstand bij mijn klanten om kan gaan.
 • Ik wil resultaatgerichter worden. Hoe doe ik dat?
 • Ik heb twee functies binnen het bedrijf. Ik vind het lastig om de juiste focus te behouden.

Jouw coachvraag

Herken je je in één van de coachvragen en wil je ermee aan de slag? Of heb je een andere ontwikkelvraag?
Zet dan de eerste stap, klik op de knop hieronder en vul het contactformulier in.

Of bel meteen naar 035 - 626 74 84 en vraag naar de coach van je voorkeur.
Als je nog geen voorkeur voor één van onze coaches hebt, vraag dan naar Peter Oosting. Hij denkt graag met je mee en zal je eerlijk adviseren.

Klanten over ons

★★★★★

Samen met Oraki hebben we de trainingen ‘Resultaatgericht samenwerken’ vormgegeven en uitgevoerd. Een zeer plezierige samenwerking. Oraki is pragmatisch, helder en zonder ‘opsmuk’. Zaken worden benoemd zoals ze zijn, met respect voor iedereen.
Anoeska Mosch
Alkmaar Academie, gemeente Alkmaar
Oraki creëert een fijne, informele en laagdrempelige sfeer. Geen ellenlange theorie, maar inspirerende, praktische, toepasbare praktijkoefeningen. De trainer is duidelijk, direct en houdt je een spiegel voor, met als doel zelf na te denken en inzicht te krijgen in de situatie.
Tanja Leguijt
HR Adviseur / Gemba Service B.V.
Oraki = flexibel en toegankelijk.
Margot Fisser
Consulent Vrijwilligerscentrale / Welzijn Lelystad
De trainer staat open voor dat wat zich aandient en sluit aan bij de verschillende deelnemers. Kracht in deelnemers naar boven halen. Inspiratie voor ontwikkeling en groei.
Monique Dames
Coördinator Post Oost Plus / Civic Amsterdam
Oraki had oprechte aandacht, met veel tijd voor de uitvraag. De deskundigheid en flexibiliteit sloot goed aan bij de vraagstukken van teams. Samenwerken met de trainer van Oraki leidde tot win-win situaties. Hij gaf ruimte zonder de regie te verliezen.
Marianne Juk
HRM-adviseur / Gemeente Dronten
Betrokken, in verbinding en doortastend. Zo ervaar ik Oraki. En onze medewerkers voelen zich vanzelf veilig om te leren. De trainingen van Oraki zetten je in beweging!
Angelina Carol
Opleidingsadviseur Ontwikkelnavigator / Gemeente Schagen
Kwaliteit/betrokken/persoonlijk, maatwerk voor medewerkers en manager.
Rob van der Mark
Teammanager Service & Onderhoud / Gemeente Zeist
Het enthousiasme maar ook de professionaliteit, humor, persoonlijke touch en flexibiliteit waarmee jullie trainen en de trainingen organiseren is heel speciaal en super prettig om als opleidingscoördinator mee samen te werken. jullie geven energie!
Suzanne van Lijf
Opleidingscoördinator / Learn@Maastricht
Ik zie Oraki niet als een doorsnee trainingsbureau, maar als partner! Daarin zit het verschil! Met de menselijke maat als uitgangspunt.
René Grotens
Directeur bedrijfsvoering - Servicecentrum / Gemeente Zeist
Oraki is nog steeds regelmatig bij onze organisatie betrokken met bijv. (team)coaching of workshops. We werken altijd samen op basis van vertrouwen en respect.
Jacqueline Spelhofen
Senior Personeel & organisatie / gemeente Zeewolde
Authentiek bedrijf dat werkelijk bijdraagt aan verandering. Empathisch en ontwapenend eerlijk. Laten je in je waarde. Ze geven inspirerende, onderscheidende, creatieve workshops. En niet onbelangrijk; praktisch en toepasbaar.
Cees van Wijnen
Sectorhoofd Grondgebied / loco-gemeentesecretaris / Gemeente Beemster
Iedereen was positief over jullie training, ook de mensen bij wie het wat ’schuurde’. Jullie benadering was altijd respectvol. De samenwerking tussen jullie als trainers en ons als managers was mooi.Ik ben onder de indruk van wat we bereikt hebben.
Sander de Bruin
Afdelingshoofd Middelen / Gemeente Oldenzaal
Oraki spreekt mij aan omdat ze in hun trainingen creatieve werkvormen gebruiken, waarin elke cursist tot zijn recht komt. Aan het eind staan er concrete afspraken op papier om het geleerde in de praktijk toe te passen.
Lea Luijten
RMC coördinator en deelprojectleider actieplan jeugdwerkloosheid Utrecht Midden
Hun kracht is dat de verantwoordelijkheid voor ontwikkeling bij de medewerker zelf blijft liggen. Oraki biedt een helpende hand voor wie hem aan wil pakken. Een aanrader voor iedereen die gelooft dat ontwikkeling vraagt om een eerlijke en open blik op jezelf!
Bart van Loenen
Teamleider Vergunningen en Handhaving / Gemeente Zutphen
De kracht van de trainer is zijn open respectvolle houding in combinatie met zijn vakkennis, ervaring, geduld en gedrevenheid. Daardoor voelen mensen zich veilig om zichzelf te zijn en zetten ze net een stapje extra.
Marijke Pruijs
Coach, trainer / Gemeente Zutphen
Iedereen weet dat je bij Oraki niet wegkomt met vage voornemens of halfbakken afspraken. Ik zelf kreeg ook feedback, en wel zodanig dat het direct bruikbaar is.
Jan van Ginkel
Algemeen directeur / Werkorganisatie De Waard
Een teamdag waarin helder werd waar het in de samenwerking aan schortte. Vooral de creatieve werkvormen spraken erg aan. We zijn met goede voornemens terug gegaan en gaan het geleerde in praktijk zien te brengen.
Conny Hesse
Hoofd PJC / gemeente Kampen
Oraki ondersteunde onze afdeling bij een Cultuurdag: natuurlijk, met een doel voor ogen en een prima resultaat! De “gedoetjes” werden door goede acties opgelost.
Wil Reijnders
Afdelingshoofd Welzijn / Gemeente Medemblik
Waarom Oraki? Prettig in de samenwerking, goede trainingen en trainers die het vak met hun hart doen. Cursisten voelen zich meteen op hun gemak bij de training. Er is vertrouwen en dit komt de training zeker ten goede!
Marjo Tot
Opleidingscoördinator / Hollands Kroon Academie
Een mooie spiegel: ik zie dat ik veel meer invloed heb dan ik dacht. Veel impact: we kunnen nu al beter onze ontwikkeling zelf vorm geven. Dat geeft houvast om met alle veranderingen bij onze gemeente om te gaan.
Maamke Schouten
Sectormanager Publiekszaken / Gemeente Medemblik
Oraki heeft ons traject op een zeer betrokken, authentieke en enthousiaste manier begeleid. Dat heeft geleid tot een resultaatgerichtere organisatie.
Risa Homan
Manager afd. Samenleving / Gemeente Enkhuizen
De trainers van Oraki sluiten aan bij de realiteit en dragen met enthousiasme kennis uit.
Barry Oeljee
Interim P&O-adviseur / gemeente Zeist
Ik word steeds helemaal enthousiast over de wijze waarop jullie mensen in beweging zetten.
Wies Kloosterhuis
P&O adviseur / gemeente Kampen
Met zulke enthousiaste cursusleiders word je zelf ook enthousiast.
Margaret Bakkum-Vos
Directiesecretariaat / Gemeente Medemblik
Oraki is er in geslaagd om op een ontspannende manier een voor veel mensen spannend onderwerp bespreekbaar te maken. Zij maken het veld rijp om het zaadje te kunnen planten. Het laten groeien tot een mooie plant is de taak van onszelf.
Michelle Mengerink
Afdelingshoofd Beleid en Ontwikkeling / Gemeente Oldenzaal
Wij hebben –net als Oraki- ‘eigenaarschap’ en ‘verantwoordelijkheid’ hoog in het vaandel. Oraki heeft ons uitstekend geholpen om doelgericht met elkaar in gesprek te gaan zodat elke medewerker eigenaar is van persoonlijke ontwikkeling en te behalen resultaten.
Wouter Slob
Gemeentesecretaris, algemeen directeur / Gemeente Medemblik
Actief luisterend oor; scherpe analyses; zelf de keus vwb trainer en in staat om zowel een groep als een individu op respectvolle wijze een spiegel voor te houden.
Karin Bosga
Teammanager Front office Maatschappelijke ontwikkeling / Gemeente Kampen
Oraki orakelt niet, is niet zweverig, maar gaat naast de opdrachtgever staan. En als dat nodig is met de voeten in de "modder". Oraki laat betrokkenheid zien, speelt in training in op wat er leeft in de organisatie.
P&O-adviseur
Technisch bedrijf MKB
Laagdrempelig, doortastend, eerlijk, puur.
Ingrid Christ
HR Manager / Koopmans Meel
Oraki: fris, professioneel en prettige mensen (ook niet onbelangrijk).
Grytsje Klazema
Directeur / KPO
Met Oraki bereik je op mensgerichte wijze resultaten.
Henriëtte de Jong
Oraki raakt mensen !
Egbert van Woerkens
Beleidsmedewerker / adviseur P&O / gemeente Wijk bij Duurstede
Wij kiezen voor Oraki omdat gevoel en inhoud kloppen !
Herman Bruins
Beleidsmedewerker P&O / Gemeente Kampen
Niet alleen een mooi verhaal maar echt meedenkend, praktisch en aanpassend aan de wens van de klant i.p.v. andersom.
Jessica Siegers
Manager backoffice Bouwen, Wonen en Bedrijven / Gemeente Slochteren
Oraki en haar medewerkers: een met zorg en aandacht, gerichte persoonlijke aanpak naar de wens van de klant. Daarbij gaan jullie gelukkig lef en verandering niet uit de weg terwijl zeker een positieve en veilige (leer)omgeving gecreëerd wordt.
Kirsten Rondeel
P&O adviseur / Gemeente Oost Gelre
Meedenkend, sensitief, origineel, deskundig, klantvriendelijk, praktijk- en resultaatgericht. Oraki verkoopt geen gebakken lucht, snelle praatjes, maar gaat echt op de inhoud zitten. De trainers zijn betrokken bij een succesvolle toepassing in de praktijk.
Siefko Oosterhuis
Coördinator interne academie / Onderwijsgroep Noord
Oraki: praktisch en resultaatgericht.
Jeannette Jonkman
P&O adviseur / Gemeente Kampen
De trainers en coaches van Oraki schakelen makkelijk tussen abstractie en praktijk, denken mee en leveren maatwerk. Spreken de taal van onze medewerkers én managers en begrijpen waar het in onze organisatie om gaat.
Mariëlle Sluiter
Hoofd afdeling organisatieadvies / Gemeente Zeist
Wat me bij Oraki het meest frappeert is de heldere toonzetting waarmee ze de cursist direct raken.
prof. dr. ir. Kasper Boon
Hoofd opleidingen / HEMA academie
Betrokken, gedreven, persoonlijk, echt, in verbinding.
Marja Kamermans
P&O adviseur / Gemeente Schouwen-Duiveland
Oraki zoekt naar een aanpak die past bij het vraagstuk en de medewerkers in de organisatie. Ze werken vanuit betrokkenheid en de kracht van medewerkers, zonder de organisatievraag uit het oog te verliezen.
Els Welsink
Senior P&O-adviseur / Gemeente Smallingerland (2010)
Sterk in ruimte geven aan medewerkers binnen vastgestelde kaders, scherp in bevragen en benoemen van concrete doelen.
Adrian Lammers
Teamleider Binnensport / Gemeente Zeewolde
Oraki helpt mensen om te ontwikkelen op een manier die past. Met oprechte aandacht voor mensen. Door te vertrekken vanuit oprechte aandacht, en van daaruit bezig te zijn met de dingen die er echt toe doen, komt ontwikkeling op gang.
Dennis Vork
Afd.manager Strategie, bestuur & projectbureau / Gemeente Zeist
Met de hulp van Oraki is het gelukt de gesprekscyclus echt in te vullen en daar profiteren wij "dagelijks" van. Sterk in de aanpak is dat er ingespeeld is op onze praktijk, onze werkelijkheid, ons verhaal en dat voelt goed.
Gerold den Haan
Teamleider Klantcontact / Gemeente Molenwaard

Pin It on Pinterest