Voorzitter, leun maar lekker achterover. Daar worden je deelnemers actiever van

Voorzitter, leun maar lekker achterover. Daar worden je deelnemers actiever van.

Hoe je als voorzitter zorgt voor eigenaarschap bij deelnemers: dat ze betrokken en actief zijn en zich –samen met jou- verantwoordelijk voelen voor een geslaagde vergadering.

Herken je dit? Dat jij als voorzitter je stinkende best doet maar dat de deelnemers er maar een beetje passief bijzitten? In dit blog lees je een aantal tips die je helpen bij het activeren van je deelnemers. Zo kun je zelf steeds meer achterover leunen.

De essentie van deze tips is deze: hoe ‘dommer en luier’ jij doet, des te  slimmer en actiever je deelnemers zich zullen opstellen.

Met andere woorden, als jij niet:

  • Het kader heel helder neerzet
  • De inhoudelijke toelichting geeft bij een agendapunt
  • Heel snel de knoop doorhakt en een beslissing neemt
  • De perfecte samenvatting geeft
  • Aan strakke tijdsbewaking doet

dan is er een goeie kans dat je deelnemers in dat gat springen dat jij bewust laat vallen.

Want veel deelnemers vinden het prettig om alles aan hun hardwerkende, enthousiaste voorzitter over te laten. Doe jij het dan niet, dan gaan de deelnemers het op een gegeven moment missen en pakken ze het langzaam maar zeker zelf op.

Dit werkt prima wanneer je dit als voorzitter bewust laat gebeuren zonder het te benoemen. Maar daar zit wel een risico aan. De kans is namelijk groot dat je deelnemers zich gaan afvragen wat er aan de hand is, want je laat nieuw gedrag zien, maar zegt er niets over. Je loopt het risico dat ze dit met elkaar (na de vergadering) gaan bespreken met allerlei eigen aannames. Die kunnen dan een eigen leven gaan leiden.

Daarom is het effectiever om je nieuwe aanpak in alle openheid te bespreken met je deelnemers. Dan neem je ze serieus en betrek je ze in jouw ‘worsteling’ met je voorzittersrol.

Dus spreek eerlijk uit wat je lastig vindt en wat je graag zou willen. Bespreek het vervolgens met z’n allen en vind een vorm die voor iedereen OK is. Daar maak je een afspraak over en dan ga je met z’n allen uitproberen of het werkt. Waar het nog niet meteen helemaal lekker werkt (en dat is niet zo gek, want het gaat hier om nieuw gedrag als plaatsvervanger voor ingesloten patronen), kun je samen evalueren en de aanpak aanpassen of verfijnen.
Dus heel even ‘slim en actief’ zijn om voortaan ‘dommer en luier’ te kunnen zijn.

Disclaimer: wij beweren niet dat goede voorzitters dom en lui zíjn, maar dat het ze kan helpen een beetje dommer en luier te dóen.

En dan meteen ook maar de paradox van ons advies toelichten:

Als je gewend bent om als voorzitter de kar te trekken, dan is dom en lui dóen in het begin echt geen appeltje-eitje. Want ook voor jou geldt dat uit je ingesleten patronen stappen een kwestie is van slimme keuzes maken en keihard werken (en vallen en opstaan). En omdat je omgeving niet gewend is aan je nieuwe gedrag, zullen zij -bewust of onbewust- soms een beroep doen op jouw ‘oude ik’. En ook dat is hard werken om niet in die valkuil te trappen.

Tot slot een paar praktische ideeën die je kunnen helpen om als voorzitter dommer en luier te worden:

  • Vraag de ‘eigenaar’ van een agendapunt om zelf de kaderstelling van het betreffende agendapunt te doen.
  • Laat één van de deelnemers de tijd bewaken (die je vooraf hebt afgesproken met iedereen).
  • Laat de ‘eigenaar’ van een agendapunt een samenvatting maken van een afgerond agendapunt.
  • Maak –bij toerbeurt- een deelnemer (mede)verantwoordelijk voor het opstellen van de agenda.
  • Vraag af en toe eens aan de groep: “Wie hebben we over dit punt nog niet gehoord?”.

Wil jij als voorzitter minder hard werken en meer eigenaarschap bij je deelnemers? Ga dan nog één keer hard werken tijdens onze training Vergaderingen voorzitten.

Door: Peter Oosting | Oraki training & coaching

Meer inlevingsvermogen door empathisch te luisteren

Meer inlevingsvermogen door empathisch te luisteren Drie tips om effectiever te communiceren met LSD. De meeste verslavingen zijn hardnekkige gewoonten die je voor je gezondheid misschien beter kan laten. LSD is daarop een uitzondering. LSD bestaat uit drie vaardigheden waarmee je de ander...

Voorzitter, leun maar lekker achterover. Daar worden je deelnemers actiever van

Voorzitter, leun maar lekker achterover. Daar worden je deelnemers actiever van. Hoe je als voorzitter zorgt voor eigenaarschap bij deelnemers: dat ze betrokken en actief zijn en zich –samen met jou- verantwoordelijk voelen voor een geslaagde vergadering. Herken je dit? Dat jij als voorzitter je...

Ben je liever assertief of te lief?

Ben je liever assertief of te lief? Je kent ze wel: de overvriendelijke pleasers, de ‘zichzelf-wegcijferaars’ die altijd voor een ander klaarstaan. En hele volksstammen die in minder extreme mate soortgelijk gedrag vertonen. Iedereen is blij met ze. Want iemand die altijd, gevraagd of ongevraagd,...

In 8 stappen naar een beter vergaderverslag of betere notulen

In 8 stappen naar een beter vergaderverslag of betere notulen Hoe je als voorzitter van de vergadering de notulist kan ondersteunen, voor betere notulen of verslag. Zijn de verslagen van je vergaderingen vaag, wollig of zelfs ronduit chaotisch? Dan kun je de notulist op cursus te sturen, maar dat...

Assertiviteit: Wil je aardig gevonden worden óf respect oogsten?

Over respect voor de ander én jezelf Je kent ze wel: de overvriendelijke pleasers, de ‘zichzelf-wegcijferaars’ die altijd voor een ander klaarstaan. En hele volksstammen die in minder extreme mate soortgelijk gedrag vertonen. Iedereen is blij met ze. Want iemand die altijd, gevraagd of ongevraagd,...

Voorzitter, zó open je een vergadering

Zorg voor een helder kader. Want een goed begin is het halve werk. Wanneer je als voorzitter, leidinggevende of projectleider een vergadering leidt, wil je een zo efficient en constructief mogelijke bijeenkomst. Om dat te bereiken doe je er goed aan je meeting heel bewust in te leiden met een...

Categorie

Thema

★★★★★

Leuke mensen ontmoet, Rebekka was ook fijn behulpzaam, niets forcerend , doorvragen, uitvragen, fijn om cursus van te krijgen.
Karin Klaver
Zwemcoördinator / AlkmaarSport
Oraki creëert een fijne, informele en laagdrempelige sfeer. Geen ellenlange theorie, maar inspirerende, praktische, toepasbare praktijkoefeningen. De trainer is duidelijk, direct en houdt je een spiegel voor, met als doel zelf na te denken en inzicht te krijgen in de situatie.
Tanja Leguijt
HR Adviseur / Gemba Service B.V.
Oraki = flexibel en toegankelijk.
Margot Fisser
Consulent Vrijwilligerscentrale / Welzijn Lelystad
Samen met Oraki hebben we de trainingen ‘Resultaatgericht samenwerken’ vormgegeven en uitgevoerd. Een zeer plezierige samenwerking. Oraki is pragmatisch, helder en zonder ‘opsmuk’. Zaken worden benoemd zoals ze zijn, met respect voor iedereen.
Anoeska Mosch
Alkmaar Academie, gemeente Alkmaar
Ik kan Oraki aan iedereen aanbevelen. Het bijzondere aan Oraki is dat je in een ontspannen sfeer aan de slag gaat met je ontwikkelvraagstukken. Met veel ervaring en theoretische achtergrondkennis, krijg je op een constructieve wijze feedback op je handelen en word je geïnspireerd om jouw werkwijze te verbeteren. De betrokkenheid is groot, want de coach is ook bereid buiten de coachgesprekken om, je een stap verder te helpen.
Lea Luijten
RMC coördinator en deelprojectleider actieplan jeugdwerkloosheid Utrecht Midden
De trainer staat open voor dat wat zich aandient en sluit aan bij de verschillende deelnemers. Kracht in deelnemers naar boven halen. Inspiratie voor ontwikkeling en groei.
Monique Dames
Coördinator Post Oost Plus / Civic Amsterdam
Oraki bracht ons oprechte aandacht, er werd ruim tijd besteed aan de uitvraag en contractering. De deskundigheid en flexibiliteit sloot goed aan bij de vraagstukken die in teams speelden. Samenwerken met de trainer van Oraki leidde tot win-win situaties. Hij gaf de ruimte zonder de regie te verliezen.
Marianne Juk
HRM-adviseur / Gemeente Dronten
Oraki had oprechte aandacht, met veel tijd voor de uitvraag. De deskundigheid en flexibiliteit sloot goed aan bij de vraagstukken van teams. Samenwerken met de trainer van Oraki leidde tot win-win situaties. Hij gaf ruimte zonder de regie te verliezen.
Marianne Juk
HRM-adviseur / Gemeente Dronten
Betrokken, in verbinding en doortastend. Zo ervaar ik Oraki. En onze medewerkers voelen zich vanzelf veilig om te leren. De trainingen van Oraki zetten je in beweging!
Angelina Carol
Opleidingsadviseur Ontwikkelnavigator / Gemeente Schagen
Kwaliteit/betrokken/persoonlijk, maatwerk voor medewerkers en manager.
Rob van der Mark
Teammanager Service & Onderhoud / Gemeente Zeist
Het enthousiasme maar ook de professionaliteit, humor, persoonlijke touch en flexibiliteit waarmee jullie trainen en de trainingen organiseren is heel speciaal en super prettig om als opleidingscoördinator mee samen te werken. jullie geven energie!
Suzanne van Lijf
Opleidingscoördinator / Learn@Maastricht
Het enthousiasme maar ook de professionaliteit, humor, persoonlijke touch en flexibiliteit waarmee jullie trainen en de trainingen organiseren is heel speciaal en super prettig om als opleidingscoördinator mee samen te werken. jullie geven energie!
Suzanne van Lijf
Opleidingscoördinator / Learn@Maastricht
Ik zie Oraki niet als een doorsnee trainingsbureau, maar als partner! Daarin zit het verschil! Met de menselijke maat als uitgangspunt.
René Grotens
Directeur bedrijfsvoering - Servicecentrum / Gemeente Zeist
Oraki is nog steeds regelmatig bij onze organisatie betrokken met bijv. (team)coaching of workshops. We werken altijd samen op basis van vertrouwen en respect.
Jacqueline Spelhofen
Senior Personeel & organisatie / gemeente Zeewolde
Authentiek bedrijf dat werkelijk bijdraagt aan verandering. Empathisch en ontwapenend eerlijk. Laten je in je waarde. Ze geven inspirerende, onderscheidende, creatieve workshops. En niet onbelangrijk; praktisch en toepasbaar.
Cees van Wijnen
Sectorhoofd Grondgebied / loco-gemeentesecretaris / Gemeente Beemster
Iedereen was positief over jullie training, ook de mensen bij wie het wat ’schuurde’. Jullie benadering was altijd respectvol. De samenwerking tussen jullie als trainers en ons als managers was mooi. Ik ben onder de indruk van wat we bereikt hebben. Mensen geven vaker feedback. De drempel is lager geworden, mede door de positieve ervaringen tijdens de training.
Sander de Bruin
Afdelingshoofd Middelen / Gemeente Oldenzaal
Iedereen was positief over jullie training, ook de mensen bij wie het wat ’schuurde’. Jullie benadering was altijd respectvol. De samenwerking tussen jullie als trainers en ons als managers was mooi.Ik ben onder de indruk van wat we bereikt hebben.
Sander de Bruin
Afdelingshoofd Middelen / Gemeente Oldenzaal
Oraki spreekt mij aan omdat ze in hun trainingen creatieve werkvormen gebruiken, waarin elke cursist tot zijn recht komt. Aan het eind staan er concrete afspraken op papier om het geleerde in de praktijk toe te passen.
Lea Luijten
RMC coördinator en deelprojectleider actieplan jeugdwerkloosheid Utrecht Midden
Hun kracht is dat de verantwoordelijkheid voor ontwikkeling bij de medewerker zelf blijft liggen. Oraki biedt een helpende hand voor wie hem aan wil pakken. Een aanrader voor iedereen die gelooft dat ontwikkeling vraagt om een eerlijke en open blik op jezelf!
Bart van Loenen
Teamleider Vergunningen en Handhaving / Gemeente Zutphen
Oraki heeft met een persoonlijke en professionele aanpak medewerkers feedbackvaardigheden bijgebracht. Hun kracht is dat de verantwoordelijkheid voor ontwikkeling bij de medewerker zelf blijft liggen. Oraki biedt daarbij een helpende hand voor wie hem aan wil pakken. Een aanrader voor iedereen die gelooft dat ontwikkeling vraagt om een eerlijke en open blik op jezelf!
Bart van Loenen
Teamleider Vergunningen en Handhaving / Gemeente Zutphen
De kracht van de Oraki-trainer is zijn open respectvolle houding in combinatie met zijn vakkennis en ervaring. Mensen voelen zich veilig om zichzelf te zijn, de perfecte randvoorwaarde voor leren. Daarbij combineert hij geduld en gedrevenheid waardoor deelnemers net een stapje extra zetten. Waardoor ze succes ervaren en het geleerde gaan toepassen in de praktijk van alledag. Dat wil je als organisatie als je een trainer inhuurt!
Marijke Pruijs
Coach, trainer / Gemeente Zutphen
De kracht van de trainer is zijn open respectvolle houding in combinatie met zijn vakkennis, ervaring, geduld en gedrevenheid. Daardoor voelen mensen zich veilig om zichzelf te zijn en zetten ze net een stapje extra.
Marijke Pruijs
Coach, trainer / Gemeente Zutphen
Iedereen weet dat je bij Oraki niet wegkomt met vage voornemens of halfbakken afspraken. Ik zelf kreeg ook feedback, en wel zodanig dat het direct bruikbaar is.
Jan van Ginkel
Algemeen directeur / Werkorganisatie De Waard
Een teamdag waarin helder werd waar het in de samenwerking aan schortte. Vooral de creatieve werkvormen spraken erg aan. We zijn met goede voornemens terug gegaan en gaan het geleerde in praktijk zien te brengen.
Conny Hesse
Hoofd PJC / gemeente Kampen
Oraki ondersteunde onze afdeling bij een Cultuurdag: natuurlijk, met een doel voor ogen en een prima resultaat! De “gedoetjes” werden door goede acties opgelost.
Wil Reijnders
Afdelingshoofd Welzijn / Gemeente Medemblik
Een mooie spiegel: ik zie dat ik veel meer invloed heb dan ik dacht. Veel impact: we kunnen nu al beter onze ontwikkeling zelf vorm geven. Dat geeft houvast om met alle veranderingen bij onze gemeente om te gaan. Bedankt voor de impact die jullie hebben gehad. Jullie hebben je sporen achtergelaten.
Maamke Schouten
Sectormanager Publiekszaken / Gemeente Medemblik
Waarom Oraki? Prettig in de samenwerking, goede trainingen en trainers die het vak met hun hart doen. Cursisten voelen zich meteen op hun gemak bij de training. Er is vertrouwen en dit komt de training zeker ten goede!
Marjo Tot
Opleidingscoördinator / Hollands Kroon Academie
Een mooie spiegel: ik zie dat ik veel meer invloed heb dan ik dacht. Veel impact: we kunnen nu al beter onze ontwikkeling zelf vorm geven. Dat geeft houvast om met alle veranderingen bij onze gemeente om te gaan.
Maamke Schouten
Sectormanager Publiekszaken / Gemeente Medemblik
Oraki heeft ons traject op een zeer betrokken, authentieke en enthousiaste manier begeleid. Dat heeft geleid tot een resultaatgerichtere organisatie.
Risa Homan
Manager afd. Samenleving / Gemeente Enkhuizen
Naast leren en momenten van zelfreflectie en bewustwording heb ik er nog andere waardevolle tips aan overgehouden, die ik nu nog altijd gebruik.
Robbie ten Thije
medewerker / overheidsorganisatie
De trainers van Oraki sluiten aan bij de realiteit en dragen met enthousiasme kennis uit.
Barry Oeljee
Interim P&O-adviseur / gemeente Zeist
Ik word steeds helemaal enthousiast over de wijze waarop jullie mensen in beweging zetten.
Wies Kloosterhuis
P&O adviseur / gemeente Kampen
Met zulke enthousiaste cursusleiders word je zelf ook enthousiast.
Margaret Bakkum-Vos
Directiesecretariaat / Gemeente Medemblik
Oraki is er in geslaagd om op een ontspannende manier een voor veel mensen spannend onderwerp bespreekbaar te maken. Zij maken het veld rijp om het zaadje te kunnen planten. Het laten groeien tot een mooie plant is de taak van onszelf.
Michelle Mengerink
Afdelingshoofd Beleid en Ontwikkeling / Gemeente Oldenzaal
Wij hebben –net als Oraki- ‘eigenaarschap’ en ‘verantwoordelijkheid’ hoog in het vaandel. Oraki heeft ons uitstekend geholpen om doelgericht met elkaar in gesprek te gaan zodat elke medewerker eigenaar is van persoonlijke ontwikkeling en te behalen resultaten.
Wouter Slob
Gemeentesecretaris, algemeen directeur / Gemeente Medemblik
Actief luisterend oor; scherpe analyses; zelf de keus vwb trainer en in staat om zowel een groep als een individu op respectvolle wijze een spiegel voor te houden.
Karin Bosga
Teammanager Front office Maatschappelijke ontwikkeling / Gemeente Kampen
Oraki orakelt niet, is niet zweverig, maar gaat naast de opdrachtgever staan. En als dat nodig is met de voeten in de "modder". Oraki laat betrokkenheid zien, speelt in training in op wat er leeft in de organisatie.
P&O-adviseur
Technisch bedrijf MKB
Laagdrempelig, doortastend, eerlijk, puur.
Ingrid Christ
HR Manager / Koopmans Meel
Oraki: fris, professioneel en prettige mensen (ook niet onbelangrijk).
Grytsje Klazema
Directeur / KPO
Met Oraki bereik je op mensgerichte wijze resultaten.
Henriëtte de Jong
Oraki raakt mensen !
Egbert van Woerkens
Beleidsmedewerker / adviseur P&O / gemeente Wijk bij Duurstede
Wij kiezen voor Oraki omdat gevoel en inhoud kloppen !
Herman Bruins
Beleidsmedewerker P&O / Gemeente Kampen
Niet alleen een mooi verhaal maar echt meedenkend, praktisch en aanpassend aan de wens van de klant i.p.v. andersom.
Jessica Siegers
Manager backoffice Bouwen, Wonen en Bedrijven / Gemeente Slochteren
Oraki en haar medewerkers: een met zorg en aandacht, gerichte persoonlijke aanpak naar de wens van de klant. Daarbij gaan jullie gelukkig lef en verandering niet uit de weg terwijl zeker een positieve en veilige (leer)omgeving gecreëerd wordt.
Kirsten Rondeel
P&O adviseur / Gemeente Oost Gelre
Meedenkend, sensitief, origineel, deskundig, klantvriendelijk, praktijk- en resultaatgericht. Oraki verkoopt geen gebakken lucht, snelle praatjes, maar gaat echt op de inhoud zitten. De trainers zijn betrokken bij een succesvolle toepassing in de praktijk.
Siefko Oosterhuis
Coördinator interne academie / Onderwijsgroep Noord
Oraki: praktisch en resultaatgericht.
Jeannette Jonkman
P&O adviseur / Gemeente Kampen
De trainers en coaches van Oraki schakelen makkelijk tussen abstractie en praktijk, denken mee en leveren maatwerk. Spreken de taal van onze medewerkers én managers en begrijpen waar het in onze organisatie om gaat.
Mariëlle Sluiter
Hoofd afdeling organisatieadvies / Gemeente Zeist
Wat me bij Oraki het meest frappeert is de heldere toonzetting waarmee ze de cursist direct raken.
prof. dr. ir. Kasper Boon
Hoofd opleidingen / HEMA academie
Betrokken, gedreven, persoonlijk, echt, in verbinding.
Marja Kamermans
P&O adviseur / Gemeente Schouwen-Duiveland
Wij vragen Oraki van tijd tot tijd om ons te helpen met coachingsvragen of met ontwikkelingstrajecten in de organisatie. Waarom? Omdat ze geen koffer met instrumenten uitpakken, maar het gesprek met ons aangaan: ‘Wat is nu echt je probleem? ‘’ En wat kan worden gedaan om dit op te lossen?’ Daarbij is de menselijke maat het uitgangspunt!
René Grotens
Directeur bedrijfsvoering - Servicecentrum / Gemeente Zeist
Oraki zoekt naar een aanpak die past bij het vraagstuk en de medewerkers in de organisatie. Ze werken vanuit betrokkenheid en de kracht van medewerkers, zonder de organisatievraag uit het oog te verliezen.
Els Welsink
Senior P&O-adviseur / Gemeente Smallingerland (2010)
Sterk in ruimte geven aan medewerkers binnen vastgestelde kaders, scherp in bevragen en benoemen van concrete doelen.
Adrian Lammers
Teamleider Binnensport / Gemeente Zeewolde
Oraki helpt mensen om te ontwikkelen op een manier die past. Met oprechte aandacht voor mensen. Door te vertrekken vanuit oprechte aandacht, en van daaruit bezig te zijn met de dingen die er echt toe doen, komt ontwikkeling op gang.
Dennis Vork
Afd.manager Strategie, bestuur & projectbureau / Gemeente Zeist
Met de hulp van Oraki is het gelukt de gesprekscyclus echt in te vullen en daar profiteren wij "dagelijks" van. Sterk in de aanpak is dat er ingespeeld is op onze praktijk, onze werkelijkheid, ons verhaal en dat voelt goed.
Gerold den Haan
Teamleider Klantcontact / Gemeente Molenwaard
Als ik denk aan wat jullie gedaan hebben: Teamcoaching, procesbegeleiding, invoer nieuwe HR-cyclus, presentatietraining, persoonlijke ontwikkeling. Als ik denk aan hoe jullie dat gedaan hebben: basic en pragmatisch, informeel, creatief, maatwerk.
Miranda de Wolff
Coördinator P&O / Gemeente Noordoostpolder
Het sterke van Lian vind ik dat ze je zelf laat ontdekken hoe je in bepaalde situaties handelt en wat de nadelen van je gedrag zijn voor jezelf en anderen. Ik heb nog steeds profijt van datgene wat ze mij zelf heeft laten ontdekken en van haar handvatten.
M.
docent / Hogeschool Rotterdam
Peter is begaan met zijn vak, betrokken² en met gezonde dosis humor. Echt een fijn mens! Mijn persoonlijke sessies in Baarn kijk ik met een goed gevoel naar terug. Het heeft mij veranderd, positief uiteraard!
Martijn Kooistra
Medewerker Bouwen, Wonen en bedrijven / Gemeente Slochteren
Sinds ik heb Monique als coach heb, zie ik eigenlijk pas voor het eerst hoe een betrokken coach met kennis van zaken werkt. En welke lessen ze je laat leren, over jezelf en over je werk. Ze laat je dénken over jezelf, begeleidt je daar in en laat je niet ‘zwemmen’.
J.
financieel adviseur
Er zijn diverse mensen om mij heen die merken dat ik anders in het leven sta dan daarvoor. Dankzij Ermst stel ik mijn grenzen weer, zie alles minder zwaar in, ben me bewuster van wat mijn handelen met mij doet en heb weer zelfvertrouwen zoals ik dat vroeger ook had. Het leven en dan vooral het werk kost me minder energie.
Lizette
Beleidsmedewerker
Marga is oprecht geïnteresseerd in wie ik ben en wat mij drijft. Ze heeft me verschillende handvatten geboden om scherper te krijgen waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg.
consultant adviesbureau
Marga heeft niet alleen een luisterend oor geboden, maar mij ook effectief ondersteund in het definiëren van een nieuw arbeidspad. Deze combinatie was precies wat ik nodig had om weer op de juiste plek aan de slag te kunnen.
Onderzoeker / Wageningen universiteit
De beste manager managed zichzelf. Inzicht in je eigen patronen en hoe die op anderen overkomen geeft je vrijheid van handelen en maakt je optreden effectiever. Iemand die mij dat kan leren noem ik een goede coach. Of Bert.
Maarten Mestrom
ondersteuner podiumkunsten, musicus en freelancejournalist / gemeente Noordoostpolder
Margret heeft mij enorm geholpen en handvatten gegeven om makkelijker om te gaan met de dagelijkse gebeurtenissen die frustraties oproepen. Ik heb mijzelf van een andere kant leren zien.
Erik Navis
Software Architect / Software engineer / Sigmax Mobile Solutions
Door haar intuïtieve aanpak hielp Monique me terug te gaan naar mijn intuïtie, waardoor ik meer inzicht in mijzelf heb gekregen en ik mijn eigen ik meer waardeer. Door als introverte persoonlijkheid mijn introverte kant meer te waarderen, heb ik mezelf rust gegeven en meer ruimte voor mezelf genomen.
A.
Controller en MT-lid / non-profit organisatie
Uiteindelijk moet je het toch zelf doen. Je moet ervoor gaan. Proberen datgene wat besproken is ook toe te passen. En ik denk dat voor iedereen een andere aanpak nodig is. Marja haar manier van werken laat dat ook toe. Het biedt ruimte om zelf de invulling er aan te geven die bij jou past.
Jo Meulenaars
gemeente Boxtel
Monique is in staat mensen snel op hun gemak te stellen. Je weet mensen op een zakelijke en niet-afstandelijke manier te benaderen, komt snel tot de kern van een probleem. Je maakt makkelijk contact en weet cliënten op een soft-confronterende manier te benaderen.
A.
selecteur medische wereld
Bij Lian moet je zelf aan de slag om verandering te krijgen. Lian luistert, vraagt door en moedigt je aan, maar je moet zelf de stappen zetten.Lian heeft mij geholpen om weer vertrouwen te krijgen in mijn mogelijkheden en weer plezier te krijgen in het werk.
B.O.
Sr. Automation Engineer
Mijn gesprekken met Marja hadden nogal impact. Voorheen was ik vaak overweldigd door mijn gedachten, maar na de coachingsgesprekken kon ik ze in perspectief plaatsen en zag ik de uitdagingen die ze me boden. Na elke sessie was ik me meer bewust van mezelf en kon ik in mijn eigen praktijk gaan oefenen. De oefeningen waren makkelijk en leuk om te doen.
Hranush Shahnazaryan
Margret luistert goed en vraagt goed door, waardoor je tot de kern van de vraag of het probleem komt. Je geeft zelf het antwoord. Ze is kritisch op een prettige, niet bedreigende manier, waardoor je een stap verder komt in je denken. Na elke sessie bepaal je samen, aan de hand van het gespreksverslag, welke kant het de volgende keer op gaat.
Dianne Vriezen
Beleidsmedewerker Gemeentewinkel / Gemeente Doetinchem
Bert is een coach die dichtbij komt en vervolgens niet meer loslaat. Precies wat ik nodig had toen ik hem belde of hij ‘mijn spiegel’ wilde zijn. Ontsnappen is bij Bert geen optie, dus weet waar je aan begint! Op een respectvolle, soms confronterende manier liet hij mij mezelf beter leren kennen.
Gelinde Groeneveld
Manager / gemeente Zeist
This is not product

Pin It on Pinterest