PRESENTATIETRAINING

Presenteren met flair en plezier

PRESENTATIE TRAINING

Presenteren met flair en plezier

Wist je dat veel mensen het geven van een presentatie in de ‘enge dingen top 5’ zetten? Erger dan de tandarts, je schoonmoeder of het organiseren van een kinderfeestje met twaalf hyperactieve kleuters dus. Na onze training presenteren schrap je er in ieder geval eentje uit je top 5.

PRESENTEREN MET ZELFVERTROUWEN

Stel je voor: je geeft vol zelfvertrouwen een presentatie, niet gehinderd door interne gedachten en spanningen. Losjes, op je gemak en soepel reagerend op vragen, omdat er alle ruimte voor de inhoud is. Je hoeft je immers niet meer druk te maken over black-outs, waar je je handen laat en of je stem zal overslaan, want dat gebeurt allemaal niet. Dat wéét je. Je publiek hangt aan je lippen, is geïnteresseerd en gelooft je. Ze stellen actief vragen en gaan na afloop geïnspireerd weer weg. Net als jij.

Tijdens de training presentatietechnieken leer je dat presenteren niet spannend hoeft te zijn. Sterker nog, je bouwt zoveel zelfvertrouwen op, dat je met plezier je volgende presentatie geeft. Klinkt dat als een utopie? Doe twee dagen met ons mee en we bewijzen het tegendeel.

 

Startdatum: maandag 8 maart 2021
 • Dag 1 op 08-03-2021 van 09:30 tot 17:00 in Regio Amersfoort
 • Dag 2 op 29-03-2021 van 09:30 tot 17:00 in Regio Amersfoort

€ 1040.00 p.p.

Inclusief €140 locatiekosten en excl. 21% BTW

Deze training DIGITAAL?

Vinden wij geen goed idee!
(beter live in jouw organisatie)

VOOR WIE?

Voor jou als je meer ontspannen je presentaties wil geven. Zodat je met persoonlijke flair je verhaal doet en je publiek ontspannen naar je luistert.

 

TRAINEN VOLGENS ORAKI

Wij zijn er van overtuigd dat iedereen meer kan dan hij of zij zelf denkt. We helpen jou om veilig uit je comfortzone te stappen. Dat doen we praktisch, persoonlijk, resultaatgericht en met een hoog doe-gehalte. Je krijgt veel ruimte om jouw praktijksituaties in te brengen en je eigen keuzes te maken (eigenaarschap). Wij trainen volgens het leerprincipe 10-20-70. Onze programma’s zijn veelzijdig en inspirerend. Want leren mag best leuk zijn. Toch?

Meer over Trainen volgens Oraki

OPZET TRAINING

INHOUD TRAINING

 • De basis van presenteren: o.a. doel, doelgroep, vorm, do’s en don’ts.
 • Ontspannen met lastige vragen omgaan.
 • Rust en ruimte innemen in plaats van stress en ‘muurbloempje’.
 • Presenteren met zelfvertrouwen: een stevige, open houding, het effect van ademhaling, non-verbale communicatie (lichaamstaal en stemgebruik).
 • Interactie met de zaal en omgaan met lastig gedrag (o.a. vragen).
 • Een goed begin en een sterk einde.
 • Creatieve presentatievormen.
 • Dramatechnieken en theatersport.
 • Veel individueel oefenen met persoonlijke leerdoelen.

INTAKE

We inventariseren vooraf je motivatie, leerwensen en verwachtingen. Dat doen we schriftelijk. De trainer gebruikt deze input om focus in het programma aan te brengen.
Als we naar aanleiding van de intake vragen hebben, dan nemen we contact met je op.

Heb je zelf vooraf nog vragen? Bel of mail ons gerust.

TRAININGSDUUR

De training bestaat uit twee trainingsdagen met een tussenliggende praktijkperiode, waarin je gericht kunt oefenen en experimenteren in je eigen praktijksituatie. In de tweede sessie kijken we op die ervaring terug en pakken we door.

AANTAL DEELNEMERS

Min. / max. aantal deelnemers: 4 - 10

LOCATIE

De training wordt gegeven in de regio Amersfoort.
De exacte locatie wordt ± 1 maand vóór de startdatum bepaald en met de deelnemers gecommuniceerd.

AANPAK

Wij willen mensen graag leren presenteren met flair. Dat leer je niet uit een boek of via een webinar. Bij ons leer je het wel. Onder andere door een levendige, speelse en energieke training en door een persoonlijke benadering. Met oefeningen die op jouw situatie van toepassing zijn. Dat maakt de training presentatietechnieken intensief en het resultaat duurzaam.

Tijdens de presentatietraining gebruiken we afwisselende en actieve werkvormen, zoals theater, improvisatie, (non-)verbale communicatie en specifieke communicatietechnieken. Je zult je geen moment vervelen.

Binnen het programma bepaal je zelf waar je focus ligt. Bij elke oefening of ervaring kies je je insteek die bij jouw leerdoel past. De trainer denkt daarin uiteraard met je mee.
Je gaat binnen de groep uitgebreid experimenteren met wat je leert. Je geeft daarbij meerdere korte presentaties voor de groep, waarbij we je uitdagen om de grenzen van je comfortzone op te zoeken.

Als groep kijken jullie goed naar elkaar. Na de presentatie geef je de presentator op constructieve wijze tips en tops mee. Dat doe je in de vorm van een minipresentatie, zodat je ook daarin positieve ervaringen opdoet. Daarnaast krijg iedereen uiteraard ook feedback van de trainer.

In de praktijk- en oefenperiode tussen de beide trainingsdagen geef je een presentatie op je werk (in een veilige leeromgeving). Je kiest zelf het onderwerp en het leerdoel waarmee je wil oefenen. Je brengt je ervaringen tijdens de tweede trainingsdag in.

Tijdens dag 2 geeft iedereen een presentatie voor de groep. Die nemen we op en we kijken de opname gezamenlijk terug. Uiteraard weer met feedback van de trainer en je collega-deelnemers. Daarna vieren we samen de successen die we ervaren en gezien hebben!

De presentatietraining is praktisch van opzet. In een veilige leeromgeving ga je zoveel mogelijk oefenen en experimenteren, met het doel om zoveel mogelijk positieve ervaringen op te doen. In een ontspannen sfeer dagen we je uit om je grenzen iets op te rekken. Met veel ruimte voor lol natuurlijk, want dat maakt het leren leuk. De trainer geeft het goede voorbeeld en zorgt voor een dynamische, speelse, persoonlijke en intensieve presentatietraining, die je veel energie zal geven.

RESULTAATGERICHT MAATWERK

Niet het programma, maar het resultaat is leidend. De inhoud van de training is gebaseerd op de intakes én op wat er tijdens de training gebeurt en ontstaat. We kunnen dus iets afwijken van het weergegeven programma. Wij noemen dat resultaatgericht maatwerk.

EXTRA
OPTIES
BIJ DEZE
TRAINING

COACHINGSPAKKET

Gun jezelf een extra en flinke steun in de rug in je persoonlijke ontwikkeling met je persoonlijke coach.
Met je eigen coach blijf je na de training scherp op je leerdoelen, zodat je leerrendement optimaal is.

Vink deze optie aan bij je inschrijving:
voor punten op de 'i' en meer blijvend resultaat.

  3 x 1½ uur
 persoonlijk met je coach / trainer
  €590 (excl. btw)

Lees meer over ons coachingspakket

Drie persoonlijke coachingssessies van 1½ uur met de trainer/coach die de training geeft.
Jij bepaalt hoe en wanneer je de sessies volgt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:
– Een sessie vóór de training. Daarin onderzoek je met je coach hoe je je gericht kunt voorbereiden en wat je belangrijkste focus zal zijn tijdens de training.
– Coaching ná de training. Daarin verdiep en verscherp je één-op-één met je coach je leerproces en zet je de puntjes op de ‘i’.
Contact met je coach via e-mail of telefoon; tussen de sessies, maar ook na je laatste sessie.
We coachen in onze coachruimte in Baarn of in de mooie natuur in de omgeving (tenzij je met je coach een andere geschikte plek kunt afspreken. bijv. vanwege reistijd van beiden).

Wil je weten of coaching voor jou meerwaarde heeft? Of heb je andere vragen?
Bel dan naar 035 – 626 74 84 en vraag naar Peter Oosting of één van de trainers. Of stuur een bericht.

Als je eerst meer informatie over coaching wilt,klik dan op één van deze linkjes:

Coaching: onze visie, onze stijl, onze werkwijze.
Coaching op competenties.
Loopbaancoaching.
Stresscoaching.

OEFENLAB

Geef een extra en stevige impuls aan je ontwikkeling en kies voor het Oefenlaboratorium.
Praktisch oefenen met een trainingsacteur: beetje spannend, best leuk, enorm leerzaam, supereffectief!

Vink deze optie aan bij je inschrijving:
voor meer succeservaringen en zelfvertrouwen.

1 dagdeel
3-6 deelnemers
€330 (excl. btw)

Lees meer over ons Oefenlab

Het Oefenlab is een veilige leeromgeving waarin je letterlijk kunt experimenteren met communicatie en of je gedrag. Bij het oefenen en uitproberen heb je niet met een klant of collega te maken, maar communiceer je met een professionele trainingsacteur. De acteur stelt zich op als levend leermiddel en geeft -volgens jouw instructies- precies de reactie die jij nodig hebt om gericht te oefenen en te experimenteren. Dus de acteur is er niet om je het leven zuur te maken, maar juist om je te helpen een (of meer) succeservaring(en) te hebben. Voor een lagere drempel en meer zelfvertrouwen in de praktijk.

In het Oefenlab krijg je dus de kans om precies dàt uit te proberen wat jij wil verbeteren. Het kan gaan over verbale of non-verbale communicatie, een zakelijke insteek of juist iets met emoties. Of typisch (klanten)gedrag waar jij allergisch voor bent of niet weet hoe je daar goed op kunt reageren. Of je wil eens uitproberen welk effect bepaalde (non)verbale communicatie heeft.
Kortom, jij bepaalt wat en hoe jij gaat oefenen.

NA DE TRAINING...

 • Weet je -en voel je- dat presenteren niet zo eng is als je dacht.
 • Kun je je presentatie helder opbouwen.
 • Kun je losjes en met flair (die past bij jou) een verhaal vertellen.
 • Ben je effectief in interactie met je publiek, ook als het lastig wordt.
 • Kan je publiek meer ontspannen naar jou luisteren, waardoor je boodschap beter binnenkomt en blijft hangen.
 • Straal je uit dat je er lol in hebt.

... EN HEB JE DE VOLGENDE COMPETENTIES ONTWIKKELD

 • Presenteren
 • Communiceren
 • Persoonlijke uitstraling
 • Zelfvertrouwen

PRAKTISCH
PERSOONLIJK
RESULTAATGERICHT
TRAINEN

Data, prijs en inschrijven voor de training Presentatietraining

Startdatum: maandag 8 maart 2021
 • Dag 1 op 08-03-2021 van 09:30 tot 17:00 in Regio Amersfoort
 • Dag 2 op 29-03-2021 van 09:30 tot 17:00 in Regio Amersfoort

€ 1040.00 p.p.

Inclusief €140 locatiekosten en excl. 21% BTW

IN-COMPANY MAATWERK

Hebben meer medewerkers in jouw organisatie (ongeveer) dezelfde ontwikkelvraag / trainingsbehoefte?
Wij komen deze training graag bij jullie 'in-company' geven. Met ons programma (omdat het precies aan de vraag voldoet) of 100% maatwerk. Of iets ertussen in. Geen vraag is ons te gek, daag ons maar uit.

We denken graag mee en zullen je eerlijk adviseren. Wil je dat?
Vul dan het formulier hieronder in. Of bel direct naar 035 - 626 74 84 en vraag naar Peter Oosting. Rechtstreeks mailen kan ook: peter@oraki.nl.

Meer weten over  in-company maatwerk en onze tarieven?

Deze training DIGITAAL?

Vinden wij geen goed idee!
(beter live in jouw organisatie)

Meer weten hoe wij live trainen (corona-proof) en digitaal trainen? Klik hier of neem contact op.

Presenteren met plezier is in diverse functies en rollen een belangrijk onderdeel van het werk.
Hieronder een selectie van de maatwerktrainingen die we gegeven hebben:

 • Training Presenteren voor grote groepen. Voor: 3 gemengde groepen, belastingdienst.
 • Workshop Levendig presenteren van theorie. Voor: groep interne 'niet-trainers', gemeente.
 • Tweedaagse training ‘Presenteren kun je leren'. Voor: 3 gemengde groepen, diverse ICT-bedrijven.
 • Tweedaagse training Overtuigend presenteren en betogen. Voor: juristen, rechtsbijstandsverlener.
 • Training Presenteren. Voor: artsen en studenten (totaal 5 groepen), academisch ziekenhuis.
 • Workshop Informeel presenteren. Voor: 2 gemengde groepen, politie.
 • Training Interactief presenteren. Voor: 2 groepen beleidsmedewerkers, gemeente.
 • Training Effectief presenteren. Voor: 2 gemengde groepen, bibliotheek.
 • Opleidingsmodule Brain based presenteren. Voor: trainers en docenten van een universitair ziekenhuis.

 

Wil je deze open training in jouw organisatie organiseren? Of wil je maatwerk, maar weet je niet precies 'hoe en wat'? Benieuwd naar onze ideeën?
Vul dan het formulier in en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op. Beloofd.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

TRAINEN IN CORONA-TIJD

Oraki blijft écht trainen.

Onze open trainingen doen we altijd live:alléén als het past binnen de actuele Corona-maatregelen (nieuwe planning vanaf april 2021).

Én we gaan ook digitaal.

Op verzoek van klanten kunnen we veel trainingen in-company ook digitaal aanbieden.

Meer weten hoe we live trainen (corona-proof) en wat we digitaal kunnen? Klik hier of neem contact op.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Leuk! Je staat op onze mailinglist.

Pin It on Pinterest