Oefenen communicatietechnieken

Onbevangen experimenteren in ons communicatielaboratorium

Oefenen communicatie technieken

Onbevangen experimenteren in ons communicatie laboratorium

In een kleine groep een dagdeel oefenen met een trainingsacteur. In die veilige omgeving kun je volop experimenteren en oefenen met verschillende communicatietechnieken en nieuw gedrag. Die omgeving noemen wij het Communicatielab.
Effectief en met impact.

OEFENEN, EXPERIMENTEREN, ERVAREN

Veel mensen blijven in hun huidige communicatiestijl hangen, omdat het lastig is om ander gedrag in de praktijk te oefenen. Misschien wil je je communicatie wel veranderen, maar hoe pak je dat aan? ‘Gewoon doen’ is best eng. Je weet immers niet hoe de reactie van de ander zal zijn. Die zal misschien verbaasd zijn over jouw nieuwe manier van communiceren. Of erger nog: hij wordt boos of gaat de discussie aan.

Daarom bedachten wij het Communicatielaboratorium. Om naar hartelust en onbelemmerd te oefenen, experimenteren en ervaren!

Startdatum: vrijdag 5 maart 2021
  • Trainingsdagdeel op 05-03-2021 van 13:00 tot 16:30 in Regio Amersfoort

€ 350.00 p.p.

Inclusief € 50,00 locatiekosten en excl. 21% BTW

Deze training DIGITAAL?

Ja, dat kan prima!
(alléén in-company)

OEFENEN MET TRAININGSACTEUR

Waarom? Omdat een professionele acteur alle mogelijke situaties kan spelen, zonder dat hij/zij daar zelf emotioneel bij betrokken is.
Onze acteur (die tevens trainer en coach is) stelt zich op als levend leermiddel en geeft volgens jouw instructies precies de reactie die jij nodig hebt om gericht te oefenen en te experimenteren. Om je gerust te stellen: de acteur is er niet om je het leven zuur te maken, maar juist om je te helpen een succeservaring te hebben.
Wel daagt de acteur je uit om je lastigste situaties in te brengen en te oefenen met nieuw gedrag. Met verbale en non-verbale communicatie. Daarbij hoef je geen rekening te houden met de gevoelens van de ander en je kunt zonder remmingen experimenteren met wat bij jou en je situatie past. Je kunt uitproberen wat wel en wat niet werkt.
Lijkt spannend –en eerlijk is eerlijk-, dat is het ook wel een beetje. Maar we creëren een relaxte sfeer, waardoor het erg meevalt. Waar iedereen het achteraf over eens is: het is vooral ontzettend leerzaam.

VOOR WIE

Dit is een geschikte training voor jou, als je nog niet (helemaal) tevreden bent over het effect van je communicatie. En als je het lef hebt om (nieuwe) communicatievormen uit te proberen in een veilige leeromgeving.
Je kunt aan de slag gaan met verbale of non-verbale communicatie, je kunt een zakelijke insteek hebben of je richten op emotionele zaken. Of je werkt in de training met typisch (klanten)gedrag waar je allergisch voor bent of niet weet hoe je daar goed op kunt reageren. Kortom, jij bepaalt wat en hoe jij gaat oefenen.

TRAINEN VOLGENS ORAKI

Wij zijn er van overtuigd dat iedereen meer kan dan hij of zij zelf denkt. We helpen jou om veilig uit je comfortzone te stappen. Dat doen we praktisch, persoonlijk, resultaatgericht en met een hoog doe-gehalte. Je krijgt veel ruimte om jouw praktijksituaties in te brengen en je eigen keuzes te maken (eigenaarschap). Wij trainen volgens het leerprincipe 10-20-70. Onze programma’s zijn veelzijdig en inspirerend. Want leren mag best leuk zijn. Toch?

Meer over Trainen volgens Oraki

OPZET TRAINING

INHOUD TRAINING

Die bepalen jullie helemaal zelf: jij en de andere deelnemers. Wat jullie meenemen en inbrengen, wordt behandeld.

Dus de deelnemers bepalen voor 100% het programma.

TRAININGSDUUR

Het communicatielab duurt één dagdeel (ochtend of middag).

Je bedenkt van tevoren wat en hoe je wilt oefenen en experimenteren. Je beschrijft (in een paar regels, aan de hand van een aantal vragen) je eigen casus(sen) en neemt die mee naar het communicatielab.

AANTAL DEELNEMERS

Min. / max. aantal deelnemers: 4 - 6

 

LOCATIE

De training wordt gegeven in de regio Amersfoort.
De exacte locatie wordt ± 1 maand vóór de startdatum bepaald en met de deelnemers gecommuniceerd.

AANPAK

Iedere deelnemer oefent één voor één zijn/haar eigen ingebrachte casus(sen) met de trainingsacteur. Samen werk je toe naar je eigen succeservaring en je nieuwe gedrag.
Tijdens het oefenen krijg je (gevraagd en ongevraagd) advies en tips van de acteur. Ook de andere deelnemers wordt gevraagd om feedback te geven. Op die manier leer je ook van elkaar.

Omdat we het vaak horen (van mensen die nog nooit bij óns geoefend hebben met een trainingsacteur) stellen we je nogmaals gerust: onze trainingsacteur is er niet om het jou extreem moeilijk te maken, maar juist om met jou toe te werken naar een stevige succeservaring.
Wat daarbij helpt is dat jij zelf een time-out kunt nemen, bijv. als je vastloopt en/of wat tips wilt. Ook de acteur (tevens trainer en coach) kan je oefening tijdelijk stopzetten om je verder op weg te helpen, bijvoorbeeld met feedback, een korte toelichting van een specifieke communicatietechniek of een paar tips (ook van andere deelnemers).
Je oefent net zolang tot je helemaal tevreden bent over jouw communicatie in jouw lastige situatie.

Zoals gezegd, waar nodig legt onze acteur/trainer/coach je de theoretische achtergronden uit, maar je moet het tijdens deze training vooral hebben van de praktijk.
Kenmerken van deze training: praktisch, persoonlijk, resultaatgericht, inzicht door ervaring, experimenteren, intensief, prikkelend en fris.

NA DE TRAINING...

Ga je naar huis met een flinke dosis ervaring en handvatten om verder mee te oefenen in jouw praktijk. Je weet welke communicatiestijl in jouw situatie effectief en welk effect het op anderen kan hebben. We zorgen ervoor dat je minimaal één intense succeservaring opdoet, waardoor je met veel zelfvertrouwen het geleerde in de praktijk kunt brengen.

... EN HEB JE DE VOLGENDE COMPETENTIES ONTWIKKELD

  • Communicatie.
  • Zelfvertrouwen.
  • En elke andere competentie die past bij de casus(sen) die jij inbrengt.

PRAKTISCH
PERSOONLIJK
RESULTAATGERICHT
TRAINEN

Data, prijs en inschrijven voor de training Oefenen communicatietechnieken

Startdatum: vrijdag 5 maart 2021
  • Trainingsdagdeel op 05-03-2021 van 13:00 tot 16:30 in Regio Amersfoort

€ 350.00 p.p.

Inclusief € 50,00 locatiekosten en excl. 21% BTW

IN-COMPANY MAATWERK

Hebben meer medewerkers in jouw organisatie (ongeveer) dezelfde ontwikkelvraag / trainingsbehoefte?
Wij komen deze training graag bij jullie 'in-company' geven. Met ons programma (omdat het precies aan de vraag voldoet) of 100% maatwerk. Of iets ertussen in. Geen vraag is ons te gek, daag ons maar uit.

We denken graag mee en zullen je eerlijk adviseren. Wil je dat?
Vul dan het formulier hieronder in. Of bel direct naar 035 - 626 74 84 en vraag naar Peter Oosting. Rechtstreeks mailen kan ook: peter@oraki.nl.

Meer weten over  in-company maatwerk en onze tarieven?

Deze training DIGITAAL?

Ja, dat kan prima!
(alléén in-company)

Meer weten hoe wij live trainen (corona-proof) en digitaal trainen? Klik hier of neem contact op.

Oefenen met communicatietechnieken in ons communicatielab. Dat doen we veel, bij diverse (communicatie)trainingen. Maar ook wel los van andere trainingen. Hieronder enkele recente opdrachten:

  • Training Praktische gesprekstechnieken. Voor: meerdere gemengde groepen, diverse gemeenten.
  • Communicatielab als facultatief onderdeel van trainingen Gesprekkencyclus, Adviesvaardigheden, Het goede gesprek. Voor: ruim 40 groepen, diverse gemeenten.
  • Communicatielaboratorium. Voor: ruim 15 teams en gemengde groepen (aanbod van interne trainingsacademie), diverse gemeenten.
  • Communicatielab als (vast) onderdeel van training Omgaan met lastige klanten. Voor: ruim 10 groepen/teams, diverse gemeenten.

Wil je deze open training in jouw organisatie organiseren? Of wil je maatwerk, maar weet je niet precies 'hoe en wat'? Benieuwd naar onze ideeën?
Vul dan het formulier in en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op. Beloofd.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

TRAINEN IN CORONA-TIJD

Oraki blijft écht trainen.

Onze open trainingen doen we altijd live:alléén als het past binnen de actuele Corona-maatregelen (nieuwe planning vanaf april 2021).

Én we gaan ook digitaal.

Op verzoek van klanten kunnen we veel trainingen in-company ook digitaal aanbieden.

Meer weten hoe we live trainen (corona-proof) en wat we digitaal kunnen? Klik hier of neem contact op.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Leuk! Je staat op onze mailinglist.

Pin It on Pinterest