Basistraining leiding geven

Een stevige start als manager

Basistraining leiding geven

Een stevige start als manager

In de basistraining leiding geven ga je diverse persoonlijkheden, doelen en ambities samensmelten in één effectief en dynamisch proces. Je doel? Samen met je team resultaten behalen.

Vakinhoudelijk heb je jezelf al bewezen. Je bent succesvol als medewerker, maar je ambitie gaat verder: je gaat beginnen met leiding geven.

VOOR WIE?

 • Deze training is geknipt voor de startende manager of leidinggevende.
 • Je bent op zoek bent naar een praktijkgerichte training, waarin je de basis van het leiding geven leert. Daarnaast wil je ook je eigen visie op je rol als manager vorm gaan geven.
 • De training is ook geschikt voor leidinggevenden met enige ervaring, die zich willen heroriënteren op hun rol en leiderschapsstijl.

TRAINEN VOLGENS ORAKI

Wij zijn er van overtuigd dat iedereen meer kan dan hij of zij zelf denkt. We helpen jou om veilig uit je comfortzone te stappen. Dat doen we praktisch, persoonlijk, resultaatgericht en met een hoog doe-gehalte. Je krijgt veel ruimte om jouw praktijksituaties in te brengen en je eigen keuzes te maken (eigenaarschap). Wij trainen volgens het leerprincipe 10-20-70. Onze programma’s zijn veelzijdig en inspirerend. Want leren mag best leuk zijn. Toch?

Meer over Trainen volgens Oraki

28 oktober, 18 november, 9, 30 december 2020
12 februari, 5, 26 maart, 16 april 2021

 • 09:30 - 17:00
 • Totaalprijs (excl. btw): €2.625

  Locatie: regio Amersfoort

  In de basistraining leiding geven ga je diverse persoonlijkheden, doelen en ambities samensmelten in één effectief en dynamisch proces. Je doel? Samen met je team resultaten behalen.

  Vakinhoudelijk heb je jezelf al bewezen. Je bent succesvol als medewerker, maar je ambitie gaat verder: je gaat beginnen met leiding geven.

  VOOR WIE?

  • Deze training is geknipt voor de startende manager of leidinggevende.
  • Je bent op zoek bent naar een praktijkgerichte training, waarin je de basis van het leiding geven leert. Daarnaast wil je ook je eigen visie op je rol als manager vorm gaan geven.
  • De training is ook geschikt voor leidinggevenden met enige ervaring, die zich willen heroriënteren op hun rol en leiderschapsstijl.

  OPZET TRAINING

  INHOUD TRAINING

  Aan de hand van zes leiderschapsrollen (of stijlen) leer je te kiezen welke rol het beste bij welke situatie past. Door dit in de praktijk te oefenen, ontwikkel je je eigen versie van situationeel leiderschap.

  De resultaatgerichte manager
  In deze rol vertaal je organisatiedoelen naar persoonlijke resultaten. Dat doe je op basis van vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid. Maar ook door SMART afspraken te maken en door de voortgang en verwachtingen te managen.

  De mensgerichte manager
  Hier gaat het om goede communicatie over alle onderwerpen die op de werkvloer spelen. Maar ook om talentmanagement, begeleiding in verschillende levensfases en gedragsverandering. En om het belang van de juiste mens op de juiste plek te hebben.

  De veranderingsmanager
  In deze managementrol stimuleer je verandering op een positieve en open manier. Je daagt uit, prikkelt en creëert draagvlak. Je weet om te gaan met weerstand, emoties en lage energie.

  De coachende manager
  In deze leiderschapsrol stimuleer je het eigenaarschap en het zelforganiserende vermogen. Je geeft ruimte voor initiatief en zelfsturing en kent het belang van complimenten en feedback. Als coachende manager maak je gebruik van diverse coachingsmodellen en – vaardigheden.

  De inspirerende/motiverende manager
  Wie ben je nu, waar wil je naar toe en wat zijn je drijfveren? Dat staat in deze managementstijl centraal. Je kent de waarde van inspirerend leiderschap en voorbeeldgedrag. Daarnaast ben je een bevlogen presentator. Je zet je authenticiteit bij je leiderschap én bij de communicatie met je medewerkers in.

  De teammanager
  In je rol als teammanager voeg je alle individuele kwaliteiten samen en vorm je zo een effectief team. Je weet om te gaan met verschillende groepsdynamieken en geeft aandacht aan de ontwikkeling van je teamleden.

  OPZET VAN DE TRAINING

  INTAKE

  We inventariseren vooraf je motivatie, leerwensen en verwachtingen. De trainer gebruikt deze input om focus in het programma aan te brengen. Die inventarisatie doen we schriftelijk.
  Vervolgens neemt de trainer telefonisch contact met je op om je doelen en verwachtingen verder te bespreken, zodat hij/zij jou beter kan helpen het beste uit jezelf te halen.

  Als we twijfelen of je leerdoelen bij de training passen, bespreekt de trainer dat met je. Want we vinden het belangrijk dat je met de juiste verwachtingen aan de training begint.
  Ook als we denken dat we een beter passende training voor je hebben, bespreken we dat met je. En als we helemaal geen passend aanbod hebben bij jouw leervraag, dan zeggen we dat ook eerlijk. Want daar heb je het meest aan.

  Heb je zelf vooraf nog vragen, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom om contact met ons op te nemen. Bel of mail ons gerust.

  TRAININGSDUUR

  De Basistraining leiding geven bestaat uit 4 losse dagen met tussenliggende praktijk- en oefenperiodes.

  Eén à twee maanden na de training krijg je nog een individuele coachingsessie met je trainer/coach om het geleerde in jouw praktijk te verankeren. Deze coachingssessie plan je in overleg met je trainer/coach. 
  Wil je vaker 1-op-1 met je coach aan de slag? Kies dan voor het Coachingspakket als je je inschrijft.

  Na ongeveer 4 maanden komen de deelnemers 1 dagdeel bij elkaar in een intervisiebijeenkomst om elkaar -onder begeleiding van de trainer- te ondersteunen bij vragen uit ieders praktijk. Deze sessie plannen de deelnemers met hun trainer. 
  Bij belangstelling kunnen er uiteraard meerdere bijeenkomsten georganiseerd worden.

  AANTAL DEELNEMERS

  Min. / max. aantal deelnemers: 4 - 10

  LOCATIE

  De training wordt gegeven in de regio Amersfoort.
  De exacte locatie wordt ± 1 maand vóór de startdatum bepaald en met de deelnemers gecommuniceerd.

  AANPAK

  Je persoonlijkheid is van grote invloed op je manier van leiding geven. Daarom hebben we in deze training niet alleen aandacht voor praktische vaardigheden, maar ook voor wie jij als leidinggevende bént. Jij staat centraal in deze persoonlijke en praktische training.

  RESULTAATGERICHT MAATWERK

  Niet het programma, maar het resultaat is leidend. De inhoud van de training is gebaseerd op de intakes én op wat er tijdens de training gebeurt en ontstaat. We kunnen dus iets afwijken van het weergegeven programma. Wij noemen dat resultaatgericht maatwerk.

  EXTRA
  OPTIES
  BIJ DEZE
  TRAINING

  COACHINGSPAKKET

  Gun jezelf een extra en flinke steun in de rug in je persoonlijke ontwikkeling met je persoonlijke coach.
  Met je eigen coach blijf je na de training scherp op je leerdoelen, zodat je leerrendement optimaal is.

  Vink deze optie aan bij je inschrijving:
  voor punten op de 'i' en meer blijvend resultaat.

    3 x 1½ uur
   persoonlijk met je coach / trainer
    €590 (excl. btw)

  Lees meer over ons coachingspakket

  Drie persoonlijke coachingssessies van 1½ uur met de trainer/coach die de training geeft.
  Jij bepaalt hoe en wanneer je de sessies volgt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:
  – Een sessie vóór de training. Daarin onderzoek je met je coach hoe je je gericht kunt voorbereiden en wat je belangrijkste focus zal zijn tijdens de training.
  – Coaching ná de training. Daarin verdiep en verscherp je één-op-één met je coach je leerproces en zet je de puntjes op de ‘i’.
  Contact met je coach via e-mail of telefoon; tussen de sessies, maar ook na je laatste sessie.
  We coachen in onze coachruimte in Baarn of in de mooie natuur in de omgeving (tenzij je met je coach een andere geschikte plek kunt afspreken. bijv. vanwege reistijd van beiden).

  Wil je weten of coaching voor jou meerwaarde heeft? Of heb je andere vragen?
  Bel dan naar 035 – 626 74 84 en vraag naar Peter Oosting of één van de trainers. Of stuur een bericht.

  Als je eerst meer informatie over coaching wilt,klik dan op één van deze linkjes:

  Coaching: onze visie, onze stijl, onze werkwijze.
  Coaching op competenties.
  Loopbaancoaching.
  Stresscoaching.

  OEFENLAB

  Geef een extra en stevige impuls aan je ontwikkeling en kies voor het Oefenlaboratorium.
  Praktisch oefenen met een trainingsacteur: beetje spannend, best leuk, enorm leerzaam, supereffectief!

  Vink deze optie aan bij je inschrijving:
  voor meer succeservaringen en zelfvertrouwen.

  1 dagdeel
  3-6 deelnemers
  €330 (excl. btw)

  Lees meer over ons Oefenlab

  Het Oefenlab is een veilige leeromgeving waarin je letterlijk kunt experimenteren met communicatie en of je gedrag. Bij het oefenen en uitproberen heb je niet met een klant of collega te maken, maar communiceer je met een professionele trainingsacteur. De acteur stelt zich op als levend leermiddel en geeft -volgens jouw instructies- precies de reactie die jij nodig hebt om gericht te oefenen en te experimenteren. Dus de acteur is er niet om je het leven zuur te maken, maar juist om je te helpen een (of meer) succeservaring(en) te hebben. Voor een lagere drempel en meer zelfvertrouwen in de praktijk.

  In het Oefenlab krijg je dus de kans om precies dàt uit te proberen wat jij wil verbeteren. Het kan gaan over verbale of non-verbale communicatie, een zakelijke insteek of juist iets met emoties. Of typisch (klanten)gedrag waar jij allergisch voor bent of niet weet hoe je daar goed op kunt reageren. Of je wil eens uitproberen welk effect bepaalde (non)verbale communicatie heeft.
  Kortom, jij bepaalt wat en hoe jij gaat oefenen.

  NA DE TRAINING...

  • Heb je een heldere visie op je nieuwe rol, die bij je past.
  • Beschik je over een stevige basis van praktische managementvaardigheden.
  • Kun je inschatten welke leiderschapsstijl het meest effectief is in elke situatie.
  • Kun je situationeel schakelen tussen leiderschapsstijlen.
  • Kun je medewerkers effectief aanspreken, aansturen, motiveren en inspireren.

  ... EN HEB JE DE VOLGENDE COMPETENTIES ONTWIKKELD

  • Communicatie
  • Resultaatgerichtheid
  • Coachen
  • Inspireren en motiveren

  PRAKTISCH
  PERSOONLIJK
  RESULTAATGERICHT
  TRAINEN

  Data Basistraining leiding geven

   

  Training #1 okt 2020

  • woensdag 28-okt-2020, 09:30-17:00

  Training #1 nov 2020

  • woensdag 18-nov-2020, 09:30-17:00

  Training #1 dec 2020

  • woensdag 09-dec-2020, 09:30-17:00
  • woensdag 30-dec-2020, 09:30-17:00

  Training #2 feb 2021

  • vrijdag 12-feb-2021, 09:30-17:00

  Training #2 mrt 2021

  • vrijdag 05-mrt-2021, 09:30-17:00
  • vrijdag 26-mrt-2021, 09:30-17:00

  Training #2 apr 2021

  • vrijdag 16-apr-2021, 09:30-17:00

   

  Investering in managementvaardigheden

  De training:                €2.345

  Locatie en catering: €280

  TOTAAL (excl. btw): €2.625

  IN-COMPANY MAATWERK

  Hebben meer medewerkers in jouw organisatie (ongeveer) dezelfde ontwikkelvraag / trainingsbehoefte?
  Wij komen deze training graag bij jullie 'in-company' geven.Met ons programma (omdat het precies aan de vraag voldoet) of 100% maatwerk. Of iets ertussen in. Geen vraag is ons te gek, daag ons maar uit.

  We denken graag mee en zullen je eerlijk adviseren. Wil je dat?
  Vul dan het formulier hieronder in. Of bel direct naar 035 - 626 74 84 en vraag naar Peter Oosting. Rechtstreeks mailen kan ook: peter@oraki.nl.

  Meer weten over  in-company maatwerk en onze tarieven?

  IN-COMPANY MAATWERK

  Hebben meer medewerkers in jouw organisatie (ongeveer) dezelfde ontwikkelvraag / trainingsbehoefte?
  Wij komen deze training graag bij jullie 'in-company' geven.Met ons programma (omdat het precies aan de vraag voldoet) of 100% maatwerk. Of iets ertussen in. Geen vraag is ons te gek, daag ons maar uit.

  We denken graag mee en zullen je eerlijk adviseren. Wil je dat?
  Vul dan het formulier hieronder in. Of bel direct naar 035 - 626 74 84 en vraag naar Peter Oosting. Rechtstreeks mailen kan ook: peter@oraki.nl.

  Meer weten over  in-company maatwerk en onze tarieven?

  Hieronder een paar voorbeelden van onze maatwerkopdrachten rondom de Basis van leiding geven.

  • Training De basis van leiding geven. Voor: 2 groepen coördinatoren, gemeente.
  • Workshop Personeelsgesprekken voeren. Voor: 5 groepen startende leidinggevenden, koffiefabrikant.
  • Training Leiding geven aan uitvoerende medewerkers. Voor: opzichters buitendienst, gemeente.
  • Training Basic management. Voor: 3 groepen trainees, internationale bank.

  Hieronder een paar voorbeelden van onze maatwerkopdrachten rondom de Basis van leiding geven.

  • Training De basis van leiding geven. Voor: 2 groepen coördinatoren, gemeente.
  • Workshop Personeelsgesprekken voeren. Voor: 5 groepen startende leidinggevenden, koffiefabrikant.
  • Training Leiding geven aan uitvoerende medewerkers. Voor: opzichters buitendienst, gemeente.
  • Training Basic management. Voor: 3 groepen trainees, internationale bank.

  Wil je deze open training in jouw organisatie organiseren? Of wil je maatwerk, maar weet je niet precies 'hoe en wat'? Benieuwd naar onze ideeën?
  Vul dan het formulier in en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op. Beloofd.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Pin It on Pinterest