Marja Ruijterman

Marja Ruijterman

Marja Ruijterman

Trainer, coach

Als we onszelf observeren in ons dagelijks gedoe geeft dat inzicht en nieuwe ideeën hoe we het aan kunnen pakken. Direct resultaat bij het oefenen en doen.

Ik ben Marja, geboren in 1955 sinds 1993 trainster, coach en columniste en ik doe alles met heel veel plezier.
Voor 1993 was ik shiatsu-masseur en masseerde veel mensen van de gemeente Amsterdam, de opera en het ballet met stress. Men ging rustig de deur uit en een week later kwam men weer even gestrest terug. Er was niets veranderd aan de situatie. Ik had net zelf geleerd hoe ik met mijn gedachten en adem om kon gaan en realiseerde me dat massage heerlijk is maar symptoombestrijding. Ik wilde dieper, zodat men fundamenteel iets aan zichzelf en situaties kon veranderen.

Ik geloof sterk in de Kracht van Gedachten en Ademhaling. Het is simpeler dan we denken en we denken het allemaal moeilijker dan het is. Ook in de communicatie kunnen we het onszelf moeilijk maken. Als we onszelf observeren in ons dagelijks gedoe geeft dat inzicht en nieuwe ideeën hoe we het aan kunnen pakken. Direct resultaat bij het oefenen en doen.

Waarin heb jij een duidelijke richting gekozen?
Elk moment is de richting weer nieuw. Elke situatie en ieder die voor me zit, vraagt iets anders en geeft nieuwe mogelijkheden.

Welke afspraak met jezelf vergeet jij weleens?
Om meteen in januari mijn belastingen rond te hebben. Oeps, toch weer op het laatste moment.

Welke momenten van geluk hebben jou gegrepen?
Laatst op de fiets. Vol van ideeën voor columns en hard fietsend naar huis om alles op te schrijven voor ik het vergeet. Was net op tijd thuis.

ONTMOET ONS TEAM

De mensen van Oraki

Marja Ruijterman

Marja Ruijterman

Trainer, coach

Als we onszelf observeren in ons dagelijks gedoe geeft dat inzicht en nieuwe ideeën hoe we het aan kunnen pakken. Direct resultaat bij het oefenen en doen.

PRAKTISCH, PERSOONLIJK & RESULTAATGERICHT TRAINEN

TRAINEN IN CORONA-TIJD

Oraki blijft écht trainen.

Onze open trainingen doen we altijd live:alléén als het past binnen de actuele Corona-maatregelen (nieuwe planning vanaf april 2021).

Én we gaan ook digitaal.

Op verzoek van klanten kunnen we veel trainingen in-company ook digitaal aanbieden.

Meer weten hoe we live trainen (corona-proof) en wat we digitaal kunnen? Klik hier of neem contact op.

Blijf op de hoogte, meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Leuk! Je staat op onze mailinglist.